Implantologie

SERVICII

Implantul dentar

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti. Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali. Pierderea dintilor reprezinta o adevarata problema, chiar daca inlocuirea acestora, din pacate,  este frecvent amanata sau chiar ignorata.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este este o piesă protetică biocompatibilă, propriu-zis un șurub de titan cu suprafața tratată special pentru a facilita osteointegrarea (acceptarea corpului străin de către organism).

El are menirea de a creea o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele sau dintii naturali lipsesc.

Reconstructia este formata din doua segmente-unul intraoos (implantul) si unul supraosos numit bont protetic.

Deasupra bontului protetic se ancoreaza o coroana, o punte sau o proteza.

Tratamentul este conservator in comparatie cu o lucrare traditionala prin punte deoarece implanturile dentare elimina necesitatea sacrificarii dintilor invecinati. In cazul in care confectionam o punte dentara, aceasta are nevoie pentru ancorare de minimum 2 dinti stalpi, dinti ce vor fi din pacate sacrificati. Restaurarea danturii pe implanturi aduce beneficii estetice si functionale extraordinare, pacientul nepercepand senzatia de „artificial”. In scurt timp de la inserare, acesta uita ca de fapt a pierdut in acel loc un dinte.

Sunt situații care, în cazul în care se dorește inserarea unuia sau mai multor implanturi în regiunea laterală a maxilarului, aceasta să nu poată fi facută datorită prezenței unui sinus maxilar coborât și voluminos. Pentru această, există procedură chirurgicală numită “sinus lifting” (ridicarea membranei sinusului).

În clinica noastră se realizează tratamente implantologice:

  • Implanturi dentare + coroană supraimplantară/ proteză mobilizabilă
  • Sinus lift intern/extern
  • Augumentare osoasă/tisulară
  • Aplicare membrană rezorbabilă/nerezorbabilă

Citeste mai multe...

Proteze dentare pe implanturiIn trecut se apela la o proteza dentara totala atunci cand nu mai exista nici un dinte pe arcada dentara. Astazi, prin beneficiul adus de implantele dentare se poate confectiona o lucrare fixa (punte totala pe implante) care sa nu mai necesite indepartarea ei periodica.

Protezele dentare pe implanturi, cu ajutorul cărora oferim rezultate spectaculoase, într-un timp rapid.

Proteza pe implanturi se adresează pacienţilor fără niciun dinte, al căror suport osos este limitat. Prin sistemele protetice speciale de ancorare (capse, bară cu călăreţi, locatori, magneți), această variantă de protezare dentară asigură o stabilitate ridicată, comparabilă cu cea a unei lucrări fixe.

Operația în sine se face cu anestezie locală și durează în jur de o oră. Implanturile dentare din titan, cu capătul superior (bontul) rotunjit, sunt introduse chirurgical în maxilar, urmând ca osul să se vindece în jurul acestora. În perioada de vindecare, se va adapta proteza la cele 2-4 implanturi dentare pentru un maxim de funcționalitate.

Spre deosebire de alte proteze dentare clasice, protezele pe implanturi dentare se sprijină exclusiv pe gingii și permit o masticație mai eficientă și corectă, coerență ridicată și stabilitate net superioară.

In concluzie, trebuie sa stiti ca, daca purtati o proteza totala care va jeneaza, care va pune in situatii sociale dificile si cu care va este greu sa mancati, puteti avea sansa unui restaurari integral fixe care poate sa dureze o viata.

Care sunt avantajele unei proteze pe implanturi?

Proteza pe implanturi prezintă o serie de avantaje comparativ cu o proteza obișnuită:
  • este mult mai stabilă (“fixă”)
  • pacientul poate vorbi cu mai multă ușurință și siguranță, dispărând teama că proteza s-ar putea desprinde
  • confort masticator sporit deoarece proteza nu se desprinde pacientul poate savura gustul alimentelor.

Puntea fixă pe implante dentare

Proceduri pentru inserarea implantelor Atunci când toţi dintii sunt pierduti sau e nevoie să fie inlocuiţi, o punte fixă pe implante dentare reprezintă cea mai buna soluţie definitivă. Înainte de apariţia implanturilor dentare, nu există nicio soluţie fixă pentru persoanele care au pierdut toţi dinţii. Astăzi, este posibil să se însereze implanturi dentare şi să se aplice o punte fixă, fiind o soluţie permanentă, stabilă şi foarte estetică.

De ce este importantă înlocuirea dinților lipsă?

Pe lângă avantajul estetic, înlocuirea dinților lipsă vă va reda capacitatea de a mesteca și a vorbi normal. În plus, dacă neglijați spațiul vacant rezultat în urma pierderii dinților, este posibil ca ceilalți dinți să se deplaseze pentru a ocupa locul gol. Un implant dentar nu e "doar un implant". E sansa de a recupera sănătatea, structura şi estetica pierdută.Coroanele dentare şi puntea fixă pe implante dentare

Implantul dentar este utilizat ca sprijin pentru o coroana dentara din ceramica, punte totală sau partială de dinti ceramici, iar în unele cazuri proteza dentară. Implanturile dentare pot să sprijine unul sau mai mulţi dinti. Aici, medicul dentist vă va consulta şi va vizualiza radiografia dentară, după care sunteţi preluat de colegul său, un medic cu competenţă în implantologie orala (medicul implantolog). La rândul sau, acesta va analiza starea osului şi în ce condiţii se poate face implant dentar, după care va trebui să realizaţi un set de analize medicale necesare pentru începerea operaţiei de implant dentar.

Cât durează intervenţia?

După ce implantul este inserat în os, se acoperă cu gingie, iar pacientul nu simte nimic în plus în afara firelor de sutură. Un disconfort moderat poate apărea după aproximativ 3 ore, atunci când anestezia încetează să-şi mai facă efectul.

Această intervenţie durează aproximativ o oră, poate un timp mai îndelungat dacă este plasat un număr mai mare de implanturi.

Urmează perioada de vindecare, aşa numita perioadă de osteointegrare, care este de 3 până la 6 luni, apoi este ataşat bontul protetic. Din acest moment, protezarea prin coroane, punţi sau proteze mai necesită câteva şedinţe, deci câteva zile.

De reţinut este că fiecare pacient reprezinta un caz unic şi de aceea este dificil de menţionat un timp anume până la finalul realizării implantului.

Dinţii susţinuţi de implanturi vor arăta şi vor funcţiona ca dinţii naturali. Acest lucru înseamnă că puteţi mânca şi bea ca de obicei. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunătăţeşte concret calitatea vieţii.

Persoanele care până atunci erau jenate şi îngrijorate din cauza problemelor sunt întotdeauna copleşite de ceea ce poate să facă noua lor dantura pentru încrederea în sine.

Cum îmi vor afecta implanturile dentare viaţa?

Dinţii susţinuti de implanturi vor arăta şi vor funcţiona ca şi dinţii naturali. Acest lucru înseamna că poţi mânca şi bea ca de obicei. Protezarea cu ajutorul implanturilor dentare îmbunătăţeşte concret calitatea vieţii. Persoanele care până atunci erau jenate şi îngrijorate din cauza problemelor sunt întotdeauna copleşite de ceea ce noua lor dantura poate să facă pentru încrederea în sine.

pantofi louboutin, pantofi valentino, pantofi casadei, poseta prada, geanta prada, sneakers giuseppe zanotti, valentino rockstud, geanta gucci, poseta gucci, pantofi gucciecommerce, creare siteuri web, creare aplicatii mobile, softuri companie, promovare social media, promovare online, promovare companie, creare situri, creare siteuriperuca, peruci, peruci germania, peruci femei, peruci dama, peruci sintetice, peruci par scurt, peruci par natural, peruci olx, peruci ieftine, peruci colorate, peruci barbati, peruci satu marerepatriere decedati, repatriere pret, transport funerar, transport funerar international, servicii funerare, servicii funerare internationale, servicii funerare cluj, transport funerar cluj, coroane clujpiatra naturala, rocas, granit, piatra, travertin, marmura, andezit, mr. stone, piatra vistea, placare piatra, pardoseli piatra, trepte piatradepozit haine second hand, haine second hand, haine second hand, haine second hand en gross, haine second hand onlineimplanturi dentare baia mare, implanturi dentare satu mare, implanturi dinti satu mare, implanturi dentarestomatologie baia mare, dentist baia mare, dentist, stomatologie, cabinet stomatologic, stomatologie preturi, stomatologie generala, stomatologie generala baia marecase targu mures, apartamente targu mures, imobiliare targu mures, garsionere targu mures, locuinte targu mures, prima casa targu murespetreceri copii, loc de petreceri copii, petreceri adolescenti, petreceri companii, petrecere tematica, evenimente private, petreceri adultiwedding planning, organizare nunta, organizare evenimente, organizare botezuri, nunta cluj napoca, agentii evenimente, decor evenimente, firma evenimente