Proceduri Estetice Nechirurgicale

SERVICII

1. TOXINA BOTULINICA

A. TRATAREA RIDURILOR DE EXPRESIE

Despre riduri

Ridurile sunt consecinta plierii repetate a pielii datorata contractiei musculare. Odata cu trecerea timpului, acestea se adancesc, devenind “santuri” permanente vizibile in repaos. Ridurile statice sunt datorate pierderii elasticitatii pielii, expunerii prelungite la soare, factorului genetic, fumatului sau scaderii nivelului de hidratare si pot fi tratate prin injectare de toxina botulinica. Ridurile dinamice sunt numite si riduri de expresie si sunt prezente deobicei pana in varsta de 30 de ani. Injectand toxina botulinica, se poate preveni sau incetini debutul ridurilor permanente, statice.

Mecanismul de actiune

Toxina botulinica de tip A este o proteina produsa de bacteria Clostridium Botulinum si care actioneaza prin intreruperea transmiterii impulsului nervos de la nerv la muschi astfel incat muschii in care s-a injectat toxina botulinica se relaxeaza si nu se mai pot contracta, iar pielea suprajacenta devine neteda, intinsa.

Tratamentul cu toxina botulinica

Metoda de injectare este simpla, nedureroasa si se poate efectua in doar cateva minute, fara a fi nevoie de o noua programare. Procedura nu necesita anestezie locala si se realizeaza cu un ac foarte fin cu care se punctioneaza muschii pe care dorim sa ii relaxam. Imediat dupa injectare , pacientul isi poate relua activitatea cotidiana. Efectul incepe sa apara la 2-7 zile dupa tratament si se mentine timp de 4-6 luni iar repetarea procedurii poate prelungi efectul tratamentului.

Citeste mai multe...

TRATAREA HIPERHIDROZEI ( TRANSPIRATIA EXCESIVA)

Despre transpiratie

Transpiratia este un proces fiziologic de reglare a temperaturii corpului. Transpiratia excesiva se datoreaza unor cresteri anormale a secretiei sudorale care poate sa fie localizata ( axile, palme, talpi) sau generalizata Cauzele hiperhidrozei pot fi multiple: menopauza, cauze psihologice precum emotiile, cauze metabolice etc

Mecanismul de actiune

Mecanismul prin care toxina botulinica estompeaza hiperhidroza este inhibarea eliberarii de acetilcolina de la nivelul jonctiunii neuromusculare a sistemului nervos simpatic care inerveaza glandele sudoripare apocrine rezultand astfel scaderea semnificativa a cantitatii de transpiratie.

Tratamentul cu toxina botulinica

Inainte de inceperea procedurii, se aplica o crema anestezica pe zona care urmeaza sa fie tratata astfel incat durerea si disconfortul sa fie minime. Injectarea se realizeaza prin multiple intepaturi cu un ac foarte fin. Durata de actiune este de aproximativ 6-9 luni iar dupa aceasta perioada tratamentul trebuie repetat.

2. ACIDUL HIALURONIC

Semnele de imbatranire precum ridurile, pungile negre de sub ochi sau buzele cu volum scazut fac fata sa arate mai imbatranita. Aspectul natural se pierde pe masura inaintarii in varsta, volumele fetei se redistribuie datorita gravitatiei, pielea isi pierde din elasticitate astfel aparand ridurile care, netratate, se adancesc devenind “santuri”. Utilizarea acidului hialuronic are scopul de a imbunatati in mod instantaneu aspectul general al fetei prin obtinerea unui aspect mai tineresc si natural.

Domenii de aplicare

Domeniile de aplicare in medicina estetica sunt multiple; acestea variaza de la tratamente antirid pentru a compensa deficitul de volum si pana la modelarea buzelor sau a intregii fete.

Este recomandat pentru umplerea ridurilor:
 • ridurile nazolabiale ( intre nas si gura )
 • santurile marioneta
 • ridurile de la nivelul fruntii
 • ridurile de incruntare
 • ridurile buzei superioare


Refacerea volumelor pierdute si remodelare pentru:
 • pometi
 • arcada zigomatica
 • remodelarea regiunii temporale
 • corectia nasului
 • ridurile si pungile negre de sub ochi
 • conturarea barbiei
 • conturarea buzelor si volumizarea lor
 • umplerea si/sau ridicarea altor regiuni anatomice ale fetei


Tratamentul cu acid hialuronic
Inainte de inceperea procedurii, se aplica o crema anestezica pe zona care urmeaza sa fie tratata. Injectarea se face cu un ac foarte fin sau cu canula, iar acidul hialuronic folosit contine, de cele mai multe ori, anestezic astfel incat durerea si disconfortul sa fie minime. Pacientul isi poate relua activitatea cotidiana imediat post procedura. Rezultatul este vizibil imediat, iar efectul acestuia poate dura pana la 9-12 luni, in functie de tipul de acid hialuronic folosit si de regiunea tratata. Dupa aceasta perioada se recomanda repetarea procedurii. Asocierea acidului hialuronic cu alte proceduri precum terapia vampir, mezoterapie, injectare cu toxina botulinica etc poate amplifica rezultatul si contribuie la intarzierea procesului de imbatranire al pielii.

peruca, peruci, peruci germania, peruci femei, peruci dama, peruci sintetice, peruci par scurt, peruci par natural, peruci olx, peruci ieftine, peruci colorate, peruci barbati, peruci satu mare pantofi louboutin, pantofi valentino, pantofi casadei, poseta prada, geanta prada, sneakers giuseppe zanotti, valentino rockstud, geanta gucci, poseta gucci, pantofi gucci implanturi dentare baia mare, implanturi dentare satu mare, implanturi dinti satu mare repatriere decedati, repatriere pret, transport funerar, transport funerar international, servicii funerare, servicii funerare internationale, servicii funerare cluj, transport funerar cluj, coroane cluj wedding planning, organizare nunta, organizare evenimente, organizare botezuri, nunta cluj napoca, agentii evenimente, decor evenimente, firma evenimente