Protetica

SERVICII

Protetica înseamnă refacerea dinților prin lucrări fixe: fațete, coroane și punți dentare, precum și prin lucrări mobile sau mobilizabile: proteze totale sau parțiale, proteze scheletate cu sisteme speciale, proteze pe implanturi. Atunci când, din diverse motive, din dinte lipsește o porțiune ce nu poate fi refacută prin obturație (plombă), sau pereții dentari sunt prea subțiri pentru a suportă presiunile masticatorii, e necesară acoperirea dintelui cu o coroană.

De asemenea, când lipsește un dinte de pe arcadă și spațiul gol e mărginit de dinți ce nu sunt integrii, sunt deteriorați, cariați sau au obturații coronare, se recurge la o punte. Astfel se înlocuiește spațiul edentat cu o punte care să refacă fizionomia și funcționalitatea pierdute. Când spațiul rămas gol după extracția unui dinte e mărginit de dinți integrii se recurge la implant pentru refacerea arcadei incomplete.

Atunci când pacientul pierde un număr mare de dinți și, din diverse motive aceștia nu pot fi înlocuiți prin lucrări fixe, se recurge la lucrări protetice mobile, proteze ce trebuie îndepărtate după fiecare masă pentru igienizare.

Realizăm următoarele tratamente protetice:

 • Fațete ceramice sau din compozit
 • Coroane/punți pe implant
 • Coroane și punți metalo-ceramice
 • Coroane și punți integral ceramice
 • Proteze acrilice și elastice, totale și partiale
 • Proteze pe implanturi
 • Proteze scheletate cu sisteme special

Citeste mai multe...

Coroane Dentare


O coroana dentara este o piesa care acopera intreaga suprafata a dintelui restaurand atat forma, cit si dimensiunea sa originala. O coroana protejeaza si intareste structura dintelui, care nu poate fi reconstituit cu obturatii sau alte tipuri de restaurari. Desi exista mai multe tipuri de coroane, cele metalo-ceramice (in culoarea dintelui) sunt cele mai populare. Ele sunt extrem de durabile, dar ca cele mai multe restaurari dentare, ar putea avea nevoie in cele din urma sa fie inlocuite. Coroanele de portelan sunt facute pentru a se potrivi cu forma, marimea si culoarea dintilor oferindu-va un zambet natural,frumos, de lunga durata.

Situatii in care sunt indicate coroanele dentare:

 • dinti fracturati
 • motive estetice
 • dinti cariati
 • dinti tratati endodontic
 • dinti cu obturatii mari

Ce presupune o coroana dentara?

O coroana dentara necesita de obicei 3-4 programari. Prima programare va include mai multe amprente (forme) care vor fi folosite pentru a crea coroana particularizata. Un mulaj va fi de asemenea folosit pentru a crea o coroana temporara (provizorie), care va ramane pe dintele preparat pentru aproximativ doua saptamani, pana cand coroana dvs. noua este fabricata de catre un laborator de tehnica dentara. In timp ce dintele este anesteziat (amortit), medicul dentist il va pregati prin inlaturarea oricarui proces carios si conturarea suprafatelor pentru ca viitoarea coroana sa se potriveasca in mod corespunzator. Odata ce aceste detalii sunt realizate, coroana temporara va fi plasata cu ciment temporar si muscatura dvs. va fi verificata pentru a ne asigura ca este corecta. La urmatoarea programare coroana temporara va fi indepartata, dintele va fi curatat, si noua dvs. coroana va fi atent plasata pentru a ne asigura ca spatiul si muscatura sunt corecte. Veti primi instructiuni de ingrijire si indicatii pentru controale regulate la cabinet.

Tipuri de coroane:
 • metalo ceramice
 • integral ceramice
 • din zirconiuProteza Dentara


Protezele dentare reprezinta lucrari de ordin protetic menite sa subtituie dintii absenti de la nivelul arcadelor dentare. Astfel, protezele dentare pot fi partiale (substituind un numar limitat de dinti, se ancoreaza prin mijloace speciale de dintii vecini) sau totale (substituind toti dintii, arcadele dentare fiind complet edentate – lipsite de dinti). Protezele dentare sunt confectionate din acrilat sau materiale total fizionomiceDespre Protezele Scheletate


Protezele dentare sunt impartite in doua clase mari: proteze totale si proteze partiale. Proteza scheletata face parte din categoria protezelor dentare partiale mobile si este recomandata pacientilor care mai au cativa dinti naturali sanatosi. Aceasta este compusa dintr-un schelet metalic din crom-cobalt, invelit intr-un material acrilic unde sunt pozitionati dintii artificiali.

Avantajele si dezavantajele protezei scheletate:

Proteza scheletata este o alternativa eficienta si moderna pentru pacientii care prezinta contraindicatii la implantele dentare, din cauza unor boli ale organismului, cum sunt diabetul si afectiunile cardiovasculare sau din cauza unor probleme ale cavitatii bucale, cum ar fi igiena orala precara, lipsa osului care serveste ca suport pentru implant sau din pricina elementelor anatomice vecine care sunt in contradictie cu introducerea implantului. Lucrarile dentare care implica aplicarea protezelor scheletate sunt extrem de complexe si necesita mare finete deoarece presupun doua parti elementare: partea fixa (aplicarea unei punti dentare pe dintii restanti) si o parte mobilizabila (are un schelet metalic subtire ce leaga partile edentate si ocoleste dintii restanti). Pe dintii de la marginile puntii se monteaza anumite unelte speciale (telescoape, culise, capse, sisteme articulate, sisteme magnetice), prin intermediul carora proteza scheletata este fixata de punte, oferind, de asemenea, un aspect estetic placut si un plus de confort pacientului. Un alt avantaj al acestui tip de lucrare dentara este costul destul de scazut in comparatie cu pretul realizarii unui implant dentar.

De asemenea, timpul de efectuare al tratamentului cu proteza scheletata dureaza doar 3-4 saptamani, spre deosebire de implantele dentare care dureaza circa 6 luni de zile. In cazul aparitiei unei probleme, proteza scheletata nu este total compromisa, deoarece se poate inlocui doar dintele cu problema. Datorita suportului realizat din aliaj metalic, proteza este foarte rezistenta. Sistemele speciale care ajuta la atasarea protezei de dintii naturali ai pacientului sunt total invizibile privirilor neavizate. Desi sunt proteze mobile si trebuie scoase atunci cand se supun igienei corespunzatoare, protezele scheletate sunt foarte fixe atunci cand se folosesc. Curatarea protezei scheletate este destul de usoara, ea putand fi scoasa din cavitatea bucala si periata ca dintii naturali. Datorita faptului ca este ancorata de dintii restanti, proteza scheletata este extrem de rezistenta si fixa, chiar si in timpul masticatiei si vorbirii.Punti Dentare


O punte dentara (un pod) este o structura fixa si este un mod excelent de a inlocui dintii absenti. Exista mai multe tipuri de punti dentare. Tu si medicul dentist veti discuta despre cele mai bune optiuni pentru cazul tau. Podul „traditional” este cel mai popular tip si este, de obicei din metal si ceramica (portelan aplicat pe un suport metalic). Acest tip de punte consta din doua coroane care acopera doi dinti de ancorare (dinti stalpi) si la ei se anexeaza puntea (dintii artificiali); spatiul gol (bresa) este de unul sau mai multi dinti.

Situatii in care sunt indicate si cerute puntile dentare:

 • umplerea bresei dentare (spatiului ramas dupa extractii dentare)
 • mentinerea formei fetei
 • impiedicarea inclinarii dintilor vecini bresei (spatiului gol)
 • reabilitarea functiei masticatorii si fonatiei
 • reabilitarea zambetului

Ce implica o punte dentara?

O punte dentara necesita de obicei doua sau mai multe vizite. In timp ce dintii stalpi sunt anesteziati, se pregatesc prin eliminarea unei parti din smalt, pentru a permite o coroana. Pe urma se ia o amprenta foarte precisa, care va fi trimisa la un laborator dentar. In plus, va fi realizata o punte provizorie in cabinet care va fi purtata mai multe saptamani, pana la urmatoarea programare. La o urmatoare vizita, puntea permanenta va fi atent verificata, ajustata si cimentata. Ocazional, medicul stomatolog poate cimenta puntea doar provizoriu, ca sa permita dintilor si tesuturilor sa se obisnuiasca cu noua lucrare. Lucrarea protetica va fi cimentata definitiv la o urmatoarea programare. Vei primi instructiuni de ingrijire la incheierea procedurii. Periajul corect, folosirea atei dentare si vizitele dentare regulate vor prelungi durabilitatea noii lucrari protetice. Puntile dentare sunt foarte durabile, insa chiar si acestea pot avea nevoie de inlocuiri sau necesitatea de a fi re-cimentate din cauza uzurii.

pantofi louboutin, pantofi valentino, pantofi casadei, poseta prada, geanta prada, sneakers giuseppe zanotti, valentino rockstud, geanta gucci, poseta gucci, pantofi gucciecommerce, creare siteuri web, creare aplicatii mobile, softuri companie, promovare social media, promovare online, promovare companie, creare situri, creare siteuriperuca, peruci, peruci germania, peruci femei, peruci dama, peruci sintetice, peruci par scurt, peruci par natural, peruci olx, peruci ieftine, peruci colorate, peruci barbati, peruci satu marerepatriere decedati, repatriere pret, transport funerar, transport funerar international, servicii funerare, servicii funerare internationale, servicii funerare cluj, transport funerar cluj, coroane clujpiatra naturala, rocas, granit, piatra, travertin, marmura, andezit, mr. stone, piatra vistea, placare piatra, pardoseli piatra, trepte piatradepozit haine second hand, haine second hand, haine second hand, haine second hand en gross, haine second hand onlineimplanturi dentare baia mare, implanturi dentare satu mare, implanturi dinti satu mare, implanturi dentarestomatologie baia mare, dentist baia mare, dentist, stomatologie, cabinet stomatologic, stomatologie preturi, stomatologie generala, stomatologie generala baia marecase targu mures, apartamente targu mures, imobiliare targu mures, garsionere targu mures, locuinte targu mures, prima casa targu murespetreceri copii, loc de petreceri copii, petreceri adolescenti, petreceri companii, petrecere tematica, evenimente private, petreceri adultiwedding planning, organizare nunta, organizare evenimente, organizare botezuri, nunta cluj napoca, agentii evenimente, decor evenimente, firma evenimente